Omgeving

Maastricht

Slenter door de mooie oude straatjes van Maastricht, kijk kunst in het Bonnefantenmuseum of ga shoppen in de vele mooie boetieks.
Vooral het gezellige Wyck is nu populair: nieuwe winkels en restaurants vestigen zich liefst hier.

Aken

Aken is een imposante stad met haar Dom, waar in de middeleeuwen de koningen werden gekroond, het gotische stadhuis en haar geneeskrachtige baden.
Di is echt een stad van kunst en cultuur met vele galeries en musea.
Tip: bezoek de schatkamer van de Dom, een echte aanrader!

Valkenburg aan de Geul

Dwaal door het romantische mergelstadje, bezoek de mergelgrotten en pik een gezellig terrasje.
Boven op de Cauberg liggen Thermae 2000 met uitgebreide wellness voorzieningen en Holland Casino.
Op loopafstand van het hotel!

Fietsen & Wandelen

Zuid-Limburg is een prachtige omgeving om te wandelen en te fietsen. Waan u in het buitenland met de heuvels, slingerende rivier- en beekjes, nostalgische dorpjes en prachtige groene weides en bossen.
U krijgt van ons gratis een plattegrond met wandel- en fietspaden. Bij onze receptie helpen wij u uiteraard graag met het uitstippelen van uw route.

Wellness

Thermae 2000 ligt op loopafstand van het hotel en heeft thermale binnen -en buitenbaden uit eigen bron, op 388 meter diepte in de Cauberg. Geniet hier van binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s. Recent heeft Thermae 2OOO voor de 3e keer de World Travel Award als Beste Spa Resort van Nederland gewonnen.

Golfen

Er zijn diverse fraaie en uitdagende golfbanen in de directe omgeving van het hotel.
Wij reserveren graag uw greenfee.

Stoomtrein en Miljoenenlijntje

Neem de stoomtrein vanaf het station dat op een steenworp van het hotel ligt richting Kerkrade voor een bezoek aan het bekende Industrion, museum voor industrie en samenleving, of de fraaie GaiaPark Kerkrade Zoo. Dit dierenpark heeft al vele prijzen gewonnen en terecht.

Keulen

Keulen telt meer dan 1 miljoen inwoners en toch is de drukte in de stad niet opvallend. Kom lekker lekker in een van de parken of maak een wandeling langs de Rijn. Andere highlights: de dom van Keulen, de Hohenzollernbrücke, snoepen in het Chocolademuseum en lekkere luchtjes bij het 4711 museum.  

Tongeren

Al meer dan 30 jaar is Tongeren op zondagmorgen een levendige stad. Meer dan 350 standhouders en een 40-tal antiekzaken stallen dan hun beste waaruit voor de talrijke bezoekers aan de grootste antiek-en brocantemarkt van de Benelux.
Ook de binnenstad is de moeite van het bezoeken waard.

Luik

Beklim de Bueren trap voor een mooi uitzicht over de stad, maak een boottocht over de Maas, of wandel door de kronkelstraatjes van deze vriendelijke stad. En niet vergeten: eet een gaufre de Liège: de enige echte Luikse wafel.

Skiën in SnowWorld Landgraaf

Voordat u naar echt skigebied vertrekt, kunt u zich bij SnowWorld goed voorbereiden. De 5 brede pistes, 8 professionele skiliften en verse sneeuw zorgen voor het complete wintersportgevoel.

Orchideeën in natuurgebied Het Gerendal

Op slechts 500 meter van ons hotel ligt natuurgebied Het Gerendal, met als grote trots de orchideeëntuin.
In het voorjaar (1 mei t/m 15 juni) leidt een gids van Staatsbosbeheer u graag rond om over de orchideeën en andere zeldzame planten te vertellen.

Natuurgebied Genhoes: natuur, cultuur en historie komen samen

Kasteel Genhoes en kasteel Schaloen, archeologische vondsten uit de late steentijd, religieuze beeldjes en een kluizenaarswoning. Iin een relatief klein gebied zijn allerlei fraaie sporen uit de geschiedenis te vinden. Het natuurgebied zelf, de orchideeëntuin en Kasteeltuin Oud Valkenburg onthullen de geheimen van de natuur in dit gebied.

Botanische tuin Kerkrade

Deze tuin in Engelse stijl is internationaal erkend en heeft meer dan 3000 verschillende planten.

Route des Vins

Als wijnliefhebber kan je ultiem genieten tijdens de bijzondere Route des Vins door Zuid-Limburg.

Gaia Zoo

Bezoek, beleef en ontdek dierenpark GaiaZoo in Kerkrade. Een adembenemende wereld van dier en natuur.