Ons verhaal

1930 – 1980

De naam Rooding wordt al bijna 100 jaar in één adem genoemd met de Zuid-Limburgse hotellerie. Het Parkhotel in Valkenburg van ‘opa en oma Rooding’ ontsteekt het ondernemersvuur bij de zes zoons. Mensen in de watten leggen, lekker eten en drinken met vooral het oog voor de gasten,  samen met je team zorgen voor een onvergetelijk verblijf: het werkt aanstekelijk en alle zes gaan ook een hotel runnen in of rond Valkenburg.

Daan jr. groeit op in hotel Riche, het hotel van zijn ouders Daan & Mia Rooding, en leert daar al van jongs af aan hoe het hotelvak wordt gerund. Daan Rooding: “Ik herinner me nog de familiebijeenkomsten op zondagochtend, waarbij mijn vader en moeder hun dagelijkse hotelervaringen deelden met de overige familie leden. Dit gebeurde altijd onder het genot van een kop koffie en lekkernijen.”

1985 – 1997

Na de hotelschool en ervaring in diverse binnen- en buitenlandse hotels, blijft het ondernemerschap bij Daan kriebelen. In 1997 kwam er voor Daan en Andrea een unieke gelegenheid voorbij: een eigen hotel met 18 kamers op een prachtige plek, hotel Heuvelzicht (toenmalig van Fam. Roks). Met slechts één kamermeisje en één serveerster is het aanpoten. Andrea Rooding: “Gaston was nog maar 9 maanden oud toen we met het gezin verhuisden vanuit Bunde naar het hotel in Schin op Geul. Daan en ik waren 29 jaar, lieten alles achter en begonnen aan een nieuw avontuur. Dat was pittig! Voornamelijk wanneer je beide perfectionistisch bent met veel gedrevenheid en motivatie om van Heuvelzicht een succes te maken. Niet te vergeten dat we ook een jong ‘menneke’ hadden van 9 maanden. Toentertijd bekleedde ik verschillende rollen: van gastvrouw tot administratief medewerker en van ontbijtserveerster tot aan de huishouding. Bij alles wat ik deed keek Gaston vaak toe. Neem je kind mee naar je werk kreeg bij ons een hele andere betekenis…”

1999

Ook op culinair vlak lag er een grote uitdaging. Daan kon wel koken, maar was in de eerste plaats hotelmanager en moest op kookgebied nog veel leren. Daan Rooding: “Het was niet mijn bedoeling om bijna 7 dagen per week in de keuken te gaan staan. Ik wilde de allround manager zijn, die overal een oogje in het zeil hield, niet alleen in de keuken. Maar meteen een kok aanstellen ging nog niet in die beginjaren, dus het zette me aan om me ook op culinair vlak te ontwikkelen. Het heeft ons geholpen onze eigen signatuur te ontwikkelen en het restaurant op een hoger niveau te tillen.” Het resultaat is terug te zien in de reacties van gasten: velen noemen juist de kwaliteit van de keuken als een van de belangrijke redenen om steeds weer terug te komen.

2005

Heuvelzicht begint een begrip te worden bij gasten, Daan en Andrea bouwen met touroperators en diverse speciale arrangementen een goede reputatie op. In 2005 breiden ze het hotel uit met 10 extra kamers, het huidige restaurant de Tuinkamer en het grote panoramaterras. Daan: “Onze tweede zoon, Daan junior, was toen net een jaar. Op de een of andere manier kregen we het geregeld, nu vragen we ons soms af hoe.”

Gaston Rooding: “Ik vond het heel fijn dat de medewerkers gewoon onderdeel van de familie waren. Sommigen werden zelfs aangesproken met ‘oom’ of ‘tante’. Iedere dag zag je elkaar en je at samen aan een grote tafel. Die energie van een vol huis, het gevoel dat er altijd iemand thuis is: ik kan niet meer zonder. Daarnaast is ook de dynamiek die bij een hotel hoort, zoals de energie in de keuken, de choreografie van de bediening en het harde werk van de huishouding, die energie is voor mij verslavend.’’

2010 – 2016

Ook in de jaren na de uitbreiding blijft de familie Rooding het concept van Landhotel Heuvelzicht polijsten. Kamers krijgen een facelift, de keuken wordt gemoderniseerd en vele verbouwingen  worden gerealiseerd. Daan zorgt als het culinaire brein voor continuïteit in kwaliteit en organisatie van het restaurant, waar Andrea als gastvrouw gasten aan zich weet te binden. Die combinatie zorgt ervoor dat Heuvelzicht een populaire bestemming blijft en diverse prijzen en lovende reacties volgen. Daan Rooding: “Als ik iets heb geleerd, is het dat je nooit klaar bent. De behoeften van gasten veranderen, de wereld verandert: je kunt niet blijven stilstaan.”

Heden

Gaston Rooding werkte na het voltooien van de universiteit eerst in het bankwezen voor het MKB. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: al snel kwam hij erachter dat ook hij ondernemer wilde worden. Inmiddels draait hij fulltime mee samen met zijn partner Maxime. Met hun frisse blik hebben ze allerlei ideeën om Landhotel Heuvelzicht voort te zetten. Gaston: “Naast alle toekomstplannen blijft er altijd één aspect bovenaan staan en dat is gastvrijheid. Iedereen toont gastvrijheid op zijn eigen manier. Het is voor ons een specifiek gevoel dat je iemand geeft. Het gevoel dat gasten hier krijgen is dan ook uniek en zal nooit verdwijnen binnen Landhotel Heuvelzicht.”

Daan Rooding sluit mijmerend af: “Ik denk dat mijn opa en oma Rooding enorm trots zouden zijn geweest als zij hadden gezien dat zelfs de vierde generatie Rooding passie heeft voor de hotellerie, gastvrijheid en het ondernemerschap!”

In 2023 bestaat Landhotel Heuvelzicht 25 jaar. Ter ere van dit zilver jubileum gaat de naam van het hotel verder als: Heuvelzicht by Rooding.

Familie Rooding